De gevoelige aard waar ik mee geboren ben, maakte dat ik als klein meisje al anderen buitengewoon goed aan kon voelen. In de wereld van toen was dat best een beetje gek. Omdat het fenomeen gevoeligheid nog onbekend was, werd ik nauwelijks geholpen om meer draagkracht te ontwikkelen en indrukken te verwerken. Het gevolg was dat ik me noodgedwongen afsloot. Een verlegen meisje was ik, waarin veel meer om ging dan mijn omgeving kon vermoeden. Ik bleek daarnaast een afwijking te hebben aan mijn wervelkolom, waarvoor ik op ballet ging. De passie van mijn balletlerares voor het menselijk lichaam en haar enorme plezier in bewegen, sloeg gelukkig al gauw op mij over.

Op volwassen leeftijd zette ik deze passie om in mijn beroep. In mijn eigen praktijk begeleide ik als oefentherapeut-Mensendieck vele mensen naar meer ontspanning en bewegingsvrijheid.

Mede doordat ik nog niet geleerd had hoe ik met mijn fijngevoeligheid om kon gaan, volgde er rond mijn 25e een moeilijke periode in mijn leven. Dat leidde tot het besef dat ik me niet langer uitsluitend wilde richten op het menselijk lichaam, maar ook op de samenhang ervan met de subtiele lagen van de geest.

Tot op dat moment had ik deel uit gemaakt van de gevestigde reguliere zorg, waar alternatieve zorg vloeken in de kerk was. Dat keurslijf zat mij veel te strak. Ik nam een groot risico om alles wat ik opgebouwd had te verliezen, maar toch zette ik door om mijn hart te kunnen volgen! Ik begon met meditatie en daarbij aan een geweldige yogaopleiding in Engeland. Dit was letterlijk lifechanging! Yoga was toen beslist nog niet “hot” maar mijn enthousiasme was zo aanstekelijk dat mijn groepen al gauw vol stroomden.

Ik leerde daarnaast ook nog om via het bindweefsel het lichaam vrij te maken van fysieke en emotionele blokkades met de Craniosacraal therapie. Hierin viel alles samen. Of ik nou een groep of individu voor me had, ik hoefde mij niet langer af te sluiten en het was nu juist fijn dat ik mensen (en vooral kinderen) zo goed kon aanvoelen. Het was of ik aankwam op mijn bestemming.

Samen met vele fantastische mensen die mijn praktijk kwamen bezoeken in de loop van de jaren, heb ik mogen ontdekken dat echt ieder mens een aangeboren wijsheid bezit. Het weer voelen en gaan luisteren naar deze essentie begon daarom een centrale plek in te nemen in mijn werk. Het maakt dat lichaam en geest weer een eenheid konden gaan vormen.

Onvermijdelijk wijst het nieuwe evenwicht dat daardoor ontstaat de weg naar (verborgen) krachten en talenten, zoals  souplesse, vitaliteit, vriendschap, creativiteit en vreugde. Met mijn kwaliteit om ervaringen praktisch en concreet te maken, laat ik ze gemakkelijk integreren in het leven van alledag. 

Mijn vermogen om diep te kunnen doorvoelen in de structuren van het menselijk lichaam en hoe deze verbonden zijn met de geest combineer ik met mijn gave om rust over te brengen. Ik schroom niet, om wanneer dat nodig is en past, de hulp van engelen in te schakelen ;-)). Het effect is dat blokkades gemakkelijk oplossen, soms met een lach en soms met een traan, maar altijd met opluchting! 

Voor kinderen vorm ik een veilige brug tussen wat ze voelen maar nog niet begrijpen en geen woorden voor hebben. Omdat ik zelf zo goed weet wat voor een gevoelig kind nodig is, kan ik ze goed begeleiden. De zakken van de ouders stop ik vol met “tips & trics”, zodat zij in hun kracht komen te staan en de ouders kunnen zijn die ze willen zijn.

Het onstuitbare, van binnenuit komende zelfherstellende vermogen is wat mij elke dag opnieuw fascineert. Tientallen methodes heb ik daarom bestudeerd en toegevoegd aan mijn werkwijze. Deze methodes en technieken werken, ondanks tegengeluiden in de mainstream media, uitstekend, en het is mijn missie om de kracht, reikwijdte en het succes ervan als een ambassadeur uit te dragen. Ik doe dat samen met bevlogen en geïnspireerde collega`s die deze missie met mij delen. De dragende kracht vormt zonder uitzondering de diepe rust die nodig is, vandaar dat ik mijn werk na 25 jaar Zen Connection heb gedoopt.