Oefentherapie Mensendieck-Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens de dagelijkse activiteiten. Belangrijk is de balans tussen spanning en ontspanning. Door goed te voelen wat een gunstigere houding en manier van bewegen is kun je overbodige spanning loslaten en de juiste spieren activeren. Met behulp van persoonlijke oefeningen, tips en adviezen op maat maak je jezelf dit eigen. Lees meer over oefentherapie Mensendieck- Cesar op www.vvocm.nl

Craniosacraaltherapie is een manuele, zachte  en subtiele behandeling die het bindweefsel terugbrengt naar ontspanning en vrijheid. Het activeert het zelfherstellende vermogen. Je lichaam weet diep van binnen wat nodig is om te herstellen. De kunst is om contact te maken met dit innerlijke weten en er op af te stemmen. Zo werkt Craniosacraal therapie als een katalysator.

 Craniosacraaltherapie kan toegepast worden bij zowel  lichamelijke als emotionele hulpvragen. “Niet lekker in je vel zitten”, rugklachten, schouderklachten, hoofdpijn, het kan allemaal binnen de competentie van het vakgebied  van de craniosacraal therapeut. Er is vaak een overlap van lichamelijke en emotionele signalen die door craniosacraal therapie zichtbaar wordt.

=

Hoofdpijn

=

Rug-, nek-, en schouderklachten

=

Klachten rondom zwangerschap en bevalling

=

Chronische vermoeidheid

=

Sinusitis

=

Huilen, onrust en voorkeurshouding bij baby`s

=

Kaak-, gebits- en mondklachten ( in overleg met tandarts)

=

Bekkenproblemen; bekkeninstabiliteit, problemen met sexualiteit, incontinentie

=

Rusteloosheid

=

Stressklachten

=

Burnout

=

Rouwverwerking

=

Traumaverwerking

=

Perfectionisme of overcontrole

=

Relatie- of gedragsproblemen

=

Verminderd zelfvertrouwen

Door van je voeten tot aan je hoofd het bindweefsel in al zijn kwaliteiten te volgen voel ik waar de blokkades zitten. Met subtiele aanrakingen en volledige aandacht veer je weer terug in balans, ook als deze al heel lang zoek was. Dit gaat gepaard met een fysieke en soms ook een emotionele ontlading wat te maken kan hebben met een (oud) trauma. Je lichaam krijgt weer groen licht om te stromen en je ervaart daarna meer bewegingsvrijheid.

Soms hebben baby`s na de geboorte traumatisch letsel. De enorme druk en trekkrachten waarmee een bevalling gepaard gaat, laten niet zelden hun sporen na. Dit gebeurt vooral wanneer de baby niet helemaal recht voor ligt, bij een meerlingzwangerschap,  of bijvoorbeeld als er al een verminderde bewegingsvrijheid was in de lichamelijke en psychische gesteldheid van de moeder. Door spanning en drukte ontstane harde buiken gedurende de zwangerschap hebben een negatief effect op de souplesse van de baby tijdens de baring. Een kunstverlossing overschrijdt de natuurlijke gang van zaken en daarmee al snel wat er zonder “kleerscheuren” doorstaan kan worden. Voor zowel de moeder als de baby. Hierdoor kunnen gemakkelijk lichte kneuzingen ontstaan. Het gevolg is een voorkeurshouding, pijn, huilen en onrust.

Met craniosacraal therapie is op een rustige en veilige manier de bewegingsvrijheid van de baby te herstellen. Het is een langzame en babyvriendelijke manier, dus verwacht geen “kraak” of “knap” tijdens het behandelen. De Baby vindt het vaak heerlijk en niet zelden laten zij al direct een diepe ontspanning en vertrouwen in mijn handen zien. Na de behandeling zie je dat de baby opeens weer ontspannen uit zowel de linker als rechter borst kan drinken (als dat voorheen niet goed ging) , een goede zuigreflex heeft (als deze voorheen verstoord was) en een volledige slaapcyclus of zelfs twee achter elkaar kan maken, terwijl voorheen misschien sprake was van hazeslaapjes.

Vaak zeggen de ouders dat de baby nu zonder huilen aan en uitgekleed kan worden, veel meer ontspannen is en toekomt aan contact en duidelijk minder krampjes heeft. Ook heeft craniosacraal therapie vaak een goed effect op (verborgen) reflux, hoewel dat laatste soms veroorzaakt wordt door een allergie of intolerantie.

Een Craniosacraal therapeut is altijd goed opgeleid nadat er een voltijds medische studie is afgerond en praktijkervaring is opgedaan als fysiotherapeut, oefentherapeut Mensendieck of arts. Dat gebeurd aan het  Upledger Instituut (link), welke zorg draagt voor het bewaken van kwaliteit en vergoeding door de zorgverzekeraars.

Craniosacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie, ontwikkeld door Dr. John Upledger. Het is een therapievorm die wereldwijd toegepast wordt. Het behandelt specifiek het bindweefsel rondom het centrale zenuwstelsel, oftewel het craniosacrale systeem. Het voelbare ritme daarbinnen, dat ontstaat door de beweging van hersen- en ruggenmergsvloeistof is een leidraad om vast te kunnen stellen waar er zich blokkades bevinden. Kenmerkend voor Craniosacraal therapie zijn de zachte, langer durende manuele technieken (low pressure extended time techniques) om het bindweefsel te beïnvloeden en te ontspannen. Verder is het specifiek voor Craniosacraal therapie dat er ook veel aandacht wordt besteed aan de mogelijke psychosomatische oorzaken van geblokkeerd bindweefsel.

Wil je nog meer lezen over cranioscraaltherapie zie dan www.register-rcn.nl

Dru yoga is in het westen geïntroduceerd door Mansukh Patel en is door zijn “Life Foundation” uitgedragen tijdens retraites, workshops en cursussen. Het betreft een zeer vloeiende, op tai chi lijkende vorm van yoga waarin de kracht van het hart en de verbinding met de natuur centraal staat. Affirmaties en pranayama, de ademhaling, gaan gepaard aan sequenties, oftewel opeenvolgende bewegingen.

De Dru Yoga organisatie is een zeer levendige en authentieke bewegingen met leraren over de hele wereld. Ook hebben zij veel initiatieven rondom vrede en detraumatisatie in oorlogsgebieden.

Alle yoga waar ik in groepen, workshops en online programma`s mee werk zijn gebaseerd op deze vorm van yoga.

Meer lezen over Dru yoga? www.druyoga.nl

Het is mogelijk om mijn hulp in te schakelen als (medisch) helderziende en healer. Dit houdt in dat ik vanuit rust contact maak met de essentie van de persoon die tegenover me zit. Als dit contact tot stand is gekomen kan ik de informatie waar naar gezocht is ophalen en doorgeven. Zonder contact op dit niveau is het niet mogelijk helderziende informatie te geven.

Ik kan dus niet “zomaar” dwars door iemand heen kijken, die wens bestaat er trouwens  ook niet van mijn kant.

Een reading kan gaan over de Aura en Chakra`s, de subtiele lagen van ons wezen. In  de aura  kunnen we vormen en kleuren ontdekken die een afspiegeling vormen van hoe het nu met iemand gaat. De chakra`s beslaan diverse levensgebieden, waar we dan per chakra iets over kunnen zeggen. Een reading kan ook gaan over een specifieke kwestie die te maken heeft met bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, ziekte, werk, kinderen enz. Of over een overleden persoon.

Met deze informatie kunnen de zaken die zijn aangehaald gehealed worden. Bij een healing stroomt er universele levensenergie, chi uit mijn handen naar het lichaam toe waar blokkades worden opgeheven en de aura, chakra`s en energiebanen hersteld.  Ik gebruik vaak helende meditaties en stel bewustzijns verruimende  vragen ter ondersteuning.

Tijdens een healing geven de engelen aan in welke richting de oplossing gezocht zou kunnen  worden, waarom iemand deze ervaringen opgezocht heeft in het leven en wat er van de persoon gevraagd wordt om een situatie tot een goed einde te kunnen brengen.

Vaak krijgen we een kijkje in voorgaande levens waardoor het opeens helder wordt waarom we ons voelen zoals we ons voelen. Ook krijgen we daarmee zicht op de ontwikkelingslijn van de ziel door de eeuwen heen, waardoor problemen in een heel ander licht komen te staan.

Hypnose kan een uitstekende therapeutische techniek zijn, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Kinderhypnose verschilt echter op enkele punten van gewone hypnose voor volwassenen. Dat hoeft je niet meteen te verrassen, want kinderen hebben nou eenmaal heel verschillende hersenen dan volwassenen: ze denken anders en reageren op emotioneel vlak vaak heel anders dan volwassenen. Daardoor komt het dat kinderen enkele heel specifieke problemen kunnen hebben die je in verband kan brengen met ontwikkeling van het lichaam en de geest. Enkele van de grootste problemen delen ze echter met volwassenen. Denk maar aan stress, onzekerheid en prestatiedruk (bijvoorbeeld op school). Het is om die reden dat de basisprincipes van hypnose gewoon toepasbaar blijven op kinderen.

Hypnose voor kinderen kan bijzonder efficiënt zijn, aangezien kinderen vaak een erg grote verbeeldingskracht hebben. Op die manier kan je als hypnotherapeut de patiënt veel makkelijker in hypnose brengen en kan de therapie op een makkelijke en efficiënte manier doorgaan. Het onderbewustzijn is makkelijker toegankelijk bij kinderen omdat hun hersenen nog in ontwikkeling zijn. Het resultaat hiervan is dat je als hypnotherapeut erg snel resultaten kan bereiken bij kinder hypnose. Tevens zijn er enkele hypnose-technieken waar kinderen bijzonder veel van houden (bijvoorbeeld rollenspelen, verhalen en poppen) maar die misschien moeilijker liggen bij volwassenen zonder veel verbeelding. Het grote verschil tussen kinderhypnose en hypnose van volwassen personen ligt hem in de ontwikkeling van de geest van kinderen tegenover volwassenen. Kinderen zijn het gewend om elke dag nieuwe dingen te leren, terwijl volwassenen vaak heel wat vooroordelen hebben opgebouwd doorheen de jaren.

Iemand hypnotiseren die er rotsvast van overtuigd is dat hypnose onzin is, is niet perse makkelijk. Volwassenen hebben het ook niet altijd makkelijk met het blootgeven van hun onderbewustzijn. Kinderen staan veel meer open voor nieuwe dingen en zullen sneller meegaan in de procedure die de hypnotherapeut volgt. Er zijn verschillende problemen die specifiek zijn voor kinderen en waarbij kinderhypnose dus vast en zeker een oplossing kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan slechte gewoontes zoals duimzuigen en bedplassen die kinderen kunnen afleren door enkele hypnose-sessies. Ook angsten die typisch (maar niet uitsluitend) voor kinderen zijn, zoals angst voor het donker, kunnen door middel van kinderhypnose opgelost worden.

Ook op school kunnen kinderen te maken krijgen met moeilijkheden. Vaak is de stress die huiswerk, toetsen, leerkrachten en medestudenten veroorzaken meer dan een ouder zich kan voorstellen. Hypnotherapie om van school-gerelateerde stress af te komen is een uitstekend idee, want dankzij de hypnose kunnen kinderen nieuwe manieren aanleren om om te gaan met stress en psychologische druk. Dit zijn vaardigheden die het kind waarschijnlijk nooit meer zal afleren en voor de rest van zijn of haar leven zal blijven gebruiken. De conclusie is dat kinderen uitstekende kandidaten zijn voor hypnose. Hypnose bij kinderen werkt zelfs beter dan bij volwassenen door hun rijke verbeelding en hun open houding. De technieken die een hypnotherapeut zal gebruiken bij kinderhypnose, zijn speciaal gericht op kinderen, maar berusten nog steeds op dezelfde basisprincipes van hypnose: blijvende positieve verandering door het onderbewustzijn.

Vraag maar eens aan je kind wanneer hij of zij zich boos, verdrietig of naar voelt, wat voor kleur dat gevoel heeft. Dit lijkt een aparte vraag, maar voor kleine kinderen is het normaal. Ze zeggen bijvoorbeeld rood. Dan kan je zeggen: ‘Maak hem eens in je lievelingskleur?’ En wanneer je kind dat doet verandert het gevoel. Zo snel, omdat kinderen meegaan in de suggestie. Dit is pure kinderhypnose. Vanaf een jaar of zes, zeven kunnen kinderen prima in hypnose en wanneer ze jonger zijn werkt het het beste wanneer je werkt met metaforen en verhalen. Voor meer informatie daarover kan ik je het boekje ‘Helende Verhalen’ aanbevelen van Paul Liekens.

Heeft u een allergische reactie op voeding, pollen, of materialen? Deze reactie kan bijgestuurd en weggehaald worden door middel van massage van zenuwknopen en drukpunten.

De methode heet NAET, Nambudripads Allergy Elimination Technique, en is ontwikkeld en vernoemd naar de Indiase dokter Mw. Devi Nambudripad. Het is gebaseerd op zowel westerse wetenschap van de werking van het brein, hersenzenuwen, ruggemergszenuwen en het autonome zenuwstelsel als op Kinesiologie. Kinesiologie is een bewegingsleer en testmethode die gebruikt wordt om vast te stellen of een bepaalde stof ons sterk of juist zwak maakt.

Als is vastgesteld welke stof u zwak maakt, kunnen we de reactie van ons lichaam op deze stof herstellen. De methode wordt gebruikt tegen allergieën en intoleranties, maar ook om verminderde opname van vitaminen en mineralen te verbeteren en om detox-reacties op gang te brengen. 

  • Huismijt allergie
  • Asthma
  • Hooikoorts
  • Huisdierenallergie
  • Allergie voor fruitsoorten
  • Koemelk allergie
  • Eczeem
  • Koortslip
  • Prikkelbare darmsyndroom
  • Enz.

Onder de microscoop blijkt dat vaste stof vooral uit lege ruimte bestaat. In volgorde van grootte onderscheiden we moleculen, atomen, neutronen en tenslotte op het fijnste niveau golven, oftewel  trillingen. Deze golven trillen in een lege ruimte, dit noemen we ook wel resonantie.

De resonantie is voor iedere stof uniek. Alles wat bestaat heeft daardoor zijn eigen, specifieke en unieke resonantie. Vitamine  B heeft bijvoorbeeld een wezenlijk andere resonantie dan vitamine C en deze is weer totaal anders dan die van een orgaan zoals bijvoorbeeld de lever. Ook pathogenen zoals schimmels en bacteriën hebben allemaal hun eigen unieke “vibe”. Alle zichtbare materie heeft dus een onzichtbare, maar wel meetbare en beïnvloedbare energetische “vingerafdruk”.

Met de Asyra pro maken we met verfijnde apparatuur en software een resonantie meting naar diverse zaken van het lichaam en de geest. In beeld komen de organen, tekorten, emoties en allergieën. Ook ziekteverwekkers en homeopathische geneesmiddelen kunnen op deze manier worden uitgezocht.